пʼятниця, 22 лютого 2013 р.

2000 км пекла

   За останні дві доби мені довелось проїхати близько 2000 кілометрів просторами України, використовуючи звичайний автомобіль і звичайні українські автошляхи. Я проїхав Черкаську,  Київську, Кіровоградську, Херсонську, Миколаївську, Одеську, Дніпропетровську, Запорізьку області, звісно заїжджаючи у ці міста. Не маю ні сил ні бажання жартувати на цей рахунок, бо і мозок і душу, і блядь, навіть, нирки бере розпач. Багато писати теж не хочу, скажу тільки, що до Києва просто не знаю як добиратися машиною, може хто підскаже альтернативний маршрут? Через Золотоношу-Софіївку-Переяслав їхати неможливо, бо в Черкаській  області цим маршрутом їхати неможливо! Збирався поїхати через Мошни-Канів - добрі люди відмовили, запропонувавши дати гаку, і поїхати через Смілу-Городище-Миронівку. Дав гаку, але не знаю що виграв, бо дорога до Сміли нині відсутня абсолютно! Наголошую - абсолютно. Востаннє їхав нею буквально 3 тижні  тому і міг тримати 110, зараз же місцями швидкість падає до такої, з якої сміються тібетські равлики. В буквальному сенсі деякі ділянки доводиться переповзати обочинами і канавами. Від Сміли до Городища теж "срака"!. Від Городища до Києва більш-менш, але не знаю чи на довго. Дорогу там латають в сильний дощ. 
   З Києва мав валити на Одесу, сподівачись, розслабитись на трасі "Київ-Одеса" - там вже теж срака до самої Умані - полотно розвалюється на очах. Південь по маршруту Одеса-Миколаїв-Херсон - вцілому на рівні, але виключно, за рахунок, розвантаженості шляхів і сухої погоди. Якість асфальту, підозрюю, там така ж. Запорізькі і дніпропетровські дороги терпіти можна, якщо оберете правильний маршрут, але планувати типовий час для дистанцій теж не раджу, бо ми, виїхавши з Одеси завчасно о 9 мали встигнути до Запоріжжя на 16у і мали встигати, але не встигли... Запасу в кілька годин не вистачило. Не вистачило навіть з урахуванням того, що останні майже 100 км валив не менше 140. 
Але навіть це все квіточки в порівнянні з Черкаською та Кіровоградською областями. Я не жартую, а кажу на повному серйозі - їх треба закрити назовсім! Стерти з лиця планети, з історичних архівів, заборонити Женевською конвенцією! 
  Розпач від стану дороги в мене дійшов до такої міри, що мав абсолютно реальне, а не жартівливе бажання відірвати руль і кидатись на далекобійників, які без сумніву, на мою думку, хай і по дотичній, але причетні до стану доріг. (Хоч насправді вони є звичайними заручниками обставин). Це все при тому, що ми будували звісно не короткий маршрут, а максимально швидкий (через П'ятихатки). 
  На диво, за ці 2000 км не зупинили гаєри, але який сенс - перевищувати швидкість в цих двох областях просто немає де, бо лишишся без мостів, і без зубів...По суті навіть виїзд на зустрічну смугу не рятує від ям. На руках блядь від напруги і постійного крутіння баранки червоні плями - і це при тому, що я блядь добре знаю як крутити і як тримати руль! Латки, покладені в дощ висипаються просто на очах, від чого на дорозі валяються величезні брили.

А за 40 хвилин почнеться брифінг голови нашої держави... Утім задати питання, щодо подальшої долі українських доріг, ми не зможемо з двох причин: По-перше, розпорядники не називають місць, звідки відбуватимуться телемости!? А по-друге не бачу сенсу щось питати, бо, на мою суб'єктивну думку, усім відповідальним абсолютно похуй на те що ми будемо питати!
В місті Черкаси уже через рік ситуація з дорогами буде гіршою, ніж була навіть минулого літа... Але міським очільникам, на мою думку, на це похуй, бо вони збираються робити що завгодно окрім необхідного! І якщо, блядь, мені хтось скаже, що така ситуація по всій Україні - скажу ідіть на х у й (даруйте за грубість), бо і в Херсоні, і в Миколаєві, і в Запоріжжі, Одесі і тим паче в Дніпропетровську дороги на рівень кращі, ніж після капітального ремонту в Черкасах! Звісно, може, тому що так лягли зірки чи місту пороблено, але швидше тому, що ті, хто за якість виконання доріг і якість життя населення в названих містах має відповідати, не колупається в носі, а займається тим, чим має займатися! І в мене одне запитання до очільників - це ж який треба мати ніс, аби так довго в ньому колупатися?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати